נעים להכיר- אילן מגדלי

אילן מגדלי הוא מטפל ותיק, אחד מבין הישראלים הפועלים בעיקר בחו"ל.
אילן מוכר כמורה שמלמד את 'שיטות האיזון של ד"ר טאן'. לקראת הסדנאות שיעביר בסוף החודש, ניצלנו את ההזדמנות להכיר  קצת את האדם שעומד מאחורי הקליניקה העסוקה בארה"ב והסדנאות המוצלחות כאן בארץ.

אילן החל את דרכו בתחום הרפואה הסינית בשנות ה- 80, למד בארה"ב ובסין, לתארים L. Ac.  M. Ac.
הוא מנהל קליניקה גדולה בלוס אנג'לס, מטפל ברפואה סינית, מתרגל יוגה והיה מעורב בעבר באגודה האמריקאית.
בנוסף, אילן חיבר את הספר The Perfect Seasons.
אנחנו מתכתבים לפני הגעתו של אילן לסדנאות בסוף מאי- הדברים מובאים לפניכם:

יעל ארנסט (י.א): איך הגעת לרפואה סינית?
אילן מגדלי (א.מ): בשנת 1984 עבדתי בקליפורניה כמטפל בעיסוי תחת קורת גג אחת עם כירופרקטור. באותו מקום עבד גם דייויד, מטפל ברפואה סינית. נהגתי לעזור לו בבדיקות ובעיקור המחטים. יום אחד הוא נכנס בריקוד למרפאה וסיפר בשמחה כי זה עתה קיבל תשלום עבור טיפול בעובד שנפגע. הבנתי כי הרפואה הסינית התקבלה באופן רשמי בקליפורניה וראיתי כי היא צפויה להתפתח. התחלתי את לימודי ב- ECTCM בסנטה-מוניקה, קליפורניה. זה היה המחזור השני שנפתח במכללה והכול היה חדש, הן לנו התלמידים  והן להנהלה והמורים. בשנת 1988 עברתי את הבחינה וקיבלתי רישיון. נסעתי לסין ולהודו ובשובי פתחתי מרפאה בהוליווד, קליפורניה.

י.א: איך הכרת את ד"ר ריצ'רד טאן? למה בחרת להתמחות דוקא אצלו?
א.מ: פגשתי לראשונה את ד"ר טאן באופן אישי, בשנת 1994. הוא  העביר סדנה במרפאה של  חברתי  רוהאנה,  שהיא מטפלת בדיקור וגם אחות במקצועה. היינו בסך הכול ארבעה אנשים  במקום:  האסיסטנט של ד"ר טאן, סטיב ראש, רוהאנה ואני. שעה מאוחר יותר הגיע  ד"ר טאן עצמו. הוא נכנס, מקלל את התנועה בלוס אנג'לס ואמר כי מאחר שאנחנו כבר באיחור של שעה, נוכל להתחיל מיד. בשעתיים שנותרו ישבתי מרותק לכיסא שלי והתבהרו לי דברים שהיו בבחינת תעלומה בעיני במהלך עשר השנים של בית הספר ושל הפרקטיקה הפרטית שלי. החלטתי שאני רוצה להקדיש  זמן רב יותר כדי ללמוד ישירות ממנו. מאז במשך כשנה, הייתי יוצא כל יום חמישי ב- 5 בבוקר מביתי בלוס אנג'לס ונוסע כמה שעות לסאן-דייגו, כדי להתבונן בעבודתו ולעזור במרפאה.

י.א:  מה מיוחד בשיטה של ד"ר טאן?  האם תוכל לספר לנו קצת על האדם ריצ'ארד טאן?
א.מ: שיטת איזון הינה שיטה מאוד הגיונית והיא מאפשרת מגוון רחב של אפשרויות ליישום בעבודה. משתמשים בה בעיקר בנקודות דיקור דיסטאליות. לדוגמה, אני יכול לטפל בבעיות מרפק, על ידי דיקור בנקודות באזור הברך. את אותם עקרונות ניתן להחיל בטיפול בכל חלק של הגוף, במקרים כגון פיברומיאלגיה, דלקת פרקים, חוסר איזון רגשי ובעיות עיכול. השיטה הזו מתפתחת כל הזמן ובה בעת מאוד הגיונית. בנוסף, ד"ר טאן פיתח ישום מתמטי של ה- Ba Gua  לאקופונקטורה. אני מוצא בעבודתו בהירות והגיון שמדברים אליי (כי אני מזל בתולה).

מבחינה אישית ד"ר טאן הוא אדם חם, מצחיק ואכפתי מאוד. במשך השנים הרבות שאני מכיר אותו נוכחתי בגדולתו כמורה, חבר ומארח נפלא בביתו. אדם שדואג להתפתחות האקופונקטורה בארה"ב וכן להצלחה חומרית של תלמידיו  והאמון  שלהם בהצלחת הטיפול בדיקור.

י.א: האם לדעתך שיטות האיזון יכולות להועיל במחקרים ברפואה הסינית הבודקים  יעילות דיקור?
א.מ: כן, לדעתי קל יותר להראות את ההשפעה של נקודות הדיקור הדיסטאלי, כי אינך זקוק להסבר שמצב מסוים משתפר בשל ההנעה של המחט. אני סבור שהד"ר דורית פרנס עובדת על ניסוי כזה.
כאשר משתמשים בשיטות האיזון, הניסוי נותר נקי וברור יותר.

י.א:  איך מבחינתך, משתלבת היוגה ברפואה הסינית? מה הן נקודות ההשקה?
א.מ: עבורי נקודת המוצא של היוגה והרפואה הסינית היא אחת. אני מתרגל מדיטציה ויוגה בהבנה כי האלוהי קיים בתוכי ובעצמי. העבודה הרוחנית מתמקדת בהסרת ההזדהות עם מה שלא נכון ולא אמיתי. אני עושה טיפול בדיקור תוך ראיית האלוהי במטופל שלי וביחד אנו עובדים כדי להסיר את חוסר האיזון הפיזי או הרגשי אשר מערפל את החוויה. לא הוכשרתי כמטפל באיור וודה, אני משתמש בכבוד ובזהירות במוקדי אנרגיה (צ'אקרות) אשר תואמות נקודות דיקור על ערוצי ה- Ren וה-Du.

י.א:  מניסיונך, מהו התחום בו שיטות האיזון עוזרות במיוחד?
א.מ:  השיטה יעילה במיוחד  בהקלת כאבים, כאלה הנגרמים מבעיות הקשורות לשרירים או לעצבים. כאשר נעשה שימוש בנקודות דיסטאליות הן המטפל והן המטופל עדים לשיפור מיידי. אם לא הושגה הקלה משמעותית, המטפל יכול להסיר את המחטים ולבחור בנקודות חדשות  ואחרות כדי להניע את הסטגנציה ולהקל על הכאב. התוצאות הן מיידיות!  אני נהנה לראות שיפור במצבי מתח ותעוקה רגשית.  אנשים רבים עם בעיות כרוניות של חוסר איזון במערכת העיכול חשים בהקלה ושיפור לאחר סדרה של טיפולים.

י.א: אתה בתחום משנת 1983, מה השתנה? מה עוד צריך להשתנות?
א.מ:  הקהילה הרפואית מודעת היום יותר לרפואה שלנו. אנו מקבלים הרבה הפניות מרופאים כגון: אורתופדים, נוירולוגים, רופאי שיניים, פיזיותרפיסטים וכירופרקטורים. למרבה הצער רבים מהם מפנים לדיקור אחרי שכל שאר הטיפולים נוסו ונכשלו.  הטיפולים אז הרבה יותר קשים כי המטופל כבר נמצא זמן רב במצב של חוסר איזון.

האקופונקטורה מוכרת ומכוסה היום על ידי יותר חברות ביטוח בארה"ב, אך בשל המשבר הכלכלי ותאוות הבצע של תעשיית הביטוח, שיעור ההחזר ירד באופן משמעותי בשנה האחרונה.

המכללות השתנו בהרבה ותוכנית הלימודים התרחבה מאוד. תוכנית דוקטורט ברפואה סינית תהפוך למציאות בקרוב מאוד אבל הבוגרים החדשים ימצאו את עצמם בחוב כספי גבוה יותר בשל זמן ארוך יותר בתוך המכללה.   האנשים שלמדו  TCM איתי, באמצע שנות השמונים, היו מבוגרים יותר ובעלי ניסיון חיים רב יותר. בהרבה מקרים זו הייתה עבורם קריירה שנייה או שלישית. היום אין זה נדיר לראות במכללות סטודנטים צעירים בשנות ה- 20 הלומדים תוך לקיחת הלוואות  בגובה  50,000 $ – 80,000 $ .

י.א:  מהם הדברים שהיית מציע לבוגרים חדשים לעשות בתחילת דרכם המקצועית?
א.מ: שמור על עצמך, תרגל מדיטציה, עשה פעילות גופנית, תהנה והיה שמח ומאושר. מטופלים נמשכים למטפלים שמחים ובריאים. היה צנוע וכבד את כולם. זהה את הנתיב המקצועי שמרגש אותך ושאתה מרגיש נלהב לעסוק ולעשות בו. היה מעורב בו וגבש את הדרך המיוחדת לך. מצא מורה אשר אתה רוכש לו אמון ומכבד אותו ולמד איתו.  זו השקעה טובה ביותר.

סדנאות בנושא שיטות האיזון של ד"ר טאן יחלו ב- 24.5.10. לפרטים נוספים לחצו כאן.

*תרגום הראיון מאנגלית: אורי אפרסמון

*הגהה: תמי ברקאי

המחברת:
יעל ארנסט
רפואה סינית
yael@sinit.co.il

Total
0
Shares
1 comment
  1. שמעתי על השיטה הזו די הרבה נשמעת שיטה ממש מעולה וכייפית השאלה שלי תמיד אם זה מטפל רק בתוצאה דהיינו הענף או גם בשורש שאתה רואה שינוי בדופק כי מצד אחד אתה עוזר מהר למטופל מצד שני השאלה אם אפשר לחנך מטופל להמשיך אצלך ושהו יבין שהוא צריך גם רפואה מונעת אחרת כל העבודה שהיא בגדר פלא מבחינתו תפוג לאחר כמה חודשים אז זה מעניין איך לעשות את זה נכון.

כתיבת תגובה
Related Posts