משב רוח קיצי- מתכון

משב רוח קיצי- מתכון

מאת: מרב אלטמן אדלר
משב רוח קיצי
לכבוד הקיץ שהגיע  הכנתי לכם מתכון, אמנם אני עדיין לא מזיעה, אבל איני יכולה להסתיר, את תשוקתי אל העונה ששמה קץ לקור…

מנה טעימה זו זכיתי לטעום בסדנה של השפית המקרוביוטית האמריקאית ג'סיקה פורטר.  המנה קיצית, קלילה ומתאימה מאוד לחום הישראלי שלנו. ניתן להגישה כמנה עיקרית לארוחה צמחונית, כמנה צדדית לדג או סתם שרוצים להרשים. במתכון המקורי משתמשים בקוסקוס מלא אבל הכנתי אותה לא מזמן עם בורגול ויצא לא פחות טוב. שניהם, הקוסקוס והבורגול הם סוגי עיבוד שונים של החיטה ובקיץ אפשר לצרוך משניהם.

בורגול תפוזים מרענן

כוס בורגול
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
4.5 כפיות חומץ (תפוחים, אומבושי, אחר)
רבע כפית מלח ים אטלנטי
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
חצי בצל סגול בינוני-קטן
2-3 כפות של חמוציות
2-3 כפות צימוקים/משמשים יבשים או טריים/נקטרינה
3 כפות שקדים/צנוברים קלויים (אפשר לקלות לבד בבית על מחבת)

אופן ההכנה:

שוטפים  טוב את הבורגול ומניחים בצד בקערה.
בסיר מערבבים יחד מים, מיץ תפוזים, שמן זית, 4 כפיות חומץ ומלח. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפירות (יבשים וטריים) והג'ינג'ר ומאדים עוד כדקה.
שופכים את הנוזל על הבורגול ומערבבים היטב. מכסים את הקערה עם מכסה או צלחת כדי לשמור על החום. הבורגול ייתבשל בעצמו תוך כ- 20 דקות.

בסיר קטן שמים כוס מים רותחים ומוסיפים את הבצל הסגול לכחצי דקה. מוציאים את הבצל עם כף/מסננת. מערבבים את הבצל עם חצי כפית חומץ.
כשהבורגול מוכן מוסיפים את הבצל והשקדים/צנוברים ומגישים:)

כאמור המנה מתאימה מאוד לקיץ, הבורגול הוא קליל, קריר ומלחלח, מיץ התפוזים,השקדים/הצנוברים והפירות מלחלחים והג'ינג'ר והבצל ממתנים את הקרירות והלחלוחיות של המנה. המנה לא מומלצת לסובלים מליחה רבה ושופעת או מקור.

בתיאבון.

*תמונה: Brian Jimenez

המחברת:
מרב אלטמן- אדלר
מטפלת ברפואה סינית ובתזונה
meravita@yahoo.com

תגובות

  1. הי מירב,
    יופי של מתכון. נהניתי לקרוא , אכינו בהזדמנות. אכן מרענן רק לחשוב עליו בימי הקיץ החמים. תמשיכי לשתף…

  2. מתבשלת יקרה ותזונאית הבית שלי, קוראת את הטור שלך ומיד מוצאת עצמי במטבח.. בורגול, תפוזים וכו'… תודה

  3. אין עלייך תלמידה חרוצה שכמוך לומדת ומיישמת.שיהיה קיץ מלא בהשראה ועשייה. מקווה שיצא טעים…

  4. תודה יקירתי על הפירגון מדרבן אותי להמשיך לכתוב:)

כתבות דומות

דרך המשי

מאת: אורן רחמני
דרך המשי

מאת: אורן רחמני
בישולחיים

מאת: יעל ארנסט
פמפקין

מאת: מרב אלטמן אדלר