מתכוני בריאות

מתכוני בריאות

מאת: יעל ארנסט
נושא התזונה הטבעית מעסיק את כולנו כבר מספר שנים לא מבוטל.
עושה רושם, שמדי כמה חודשים, העניין גובר ומתוקף כך הביקוש וחנויות הטבע, שפעם היה קשה למצוא אותן, זוכים לעדנה.
סביר להניח שהעניין גם שזור במידה זו או אחרת במקום שהרפואה המשלימה ככלל תופסת כיום בדיון הציבורי היומיומי, והעניין והצריכה הגוברים בה.
עקב כך, המטפלים שבינינו נתקלים בשאלות רבות אודות תזונה, החל ממידע כללי אודות מזונות וקבוצות מזון שונות וכלה במתכונים וכבר במהלך הלימודים אנו נתקלים בשאלות על תזונה מהסובבים אותנו, במהלך טיפולי הקליניקה שלנו. והרבה פעמים אנו סקרנים לגבי עצמנו.
את העקרונות למזון טבעי ובריא יותר מהמקדונלד'ס או השווארמה בשמש כולנו מכירים, אך לא כולנו יודעים באמת מהי מולסה, או איך להכין מש, ולכולנו תמיד יהיה לעזר להכיר מספר מתכונים בסיסיים שנוכל בעצמנו להעשיר את ארוחותינו, ושנוכל לתת למטופלים המתעניינים בתזונה מאוזנת ובריאה יותר.

בספר "לבריאות, תזונה ובישול דרך הטבע" נוכל למצוא שפע מתכונים שיענו לנו על הצורך הזה.
בנוסף, זהורית שייחי מצרפת כמה הסברים פשוטים להבנה לגבי מספר רעיונות ועקרונות בסיסים וחשובים בתזונה שלנו. התוצאה- ספר שימושי בשתי רמות:
הפרטית- תוספת המעשירה את ספרי הבישול במטבח האישי ואת הידע שלנו;
והטיפולית- כפי שצויין, ניתן להעלות רעיונות מהספר למטופלים. אפשר גם להניח את הספר בחדר ההמתנה בקליניקה, והמטופלים עצמם יוכלו ללקט רעיונות.

ספר זה, יחד עם הספר הקודם של זהורית שייחי "טופו", בו המחברת מעשירה את המתכונים שלנו הכוללים טופו, מהווים בעצם יחידה שלמה של בישול טבעי ובריא, עם מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים לכולנו.

לבריאות, תזונה ובישול דרך הטבע- מאת זהורית שייחי, תזונאית קלינית, B. Sc
להזמנת ספרים: 052-2869698
אי-מייל: zehorit@gmail.com

באישורה של זהורית שייחי, אנו מצרפים לכם פה מתכון לדוגמא:
פשטידת דוחן
מצרכים:
2 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל קצוץ
1/2 1 כוסות סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות משומרות (ללא הנוזלים)
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת בצל
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
1/2 כוס חתיכות קשיו (אפשרות) או אגוזי מלך

לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף את הדוחן, את הבצל ואת הסלרי ולהמשיך לטגן כ- 20 דקות, תוך כדי ערבוב.
לערבל את העגבניות במעבד מזון ולהוסיף לסיר. להוסיף את יתר החומרים פרט לקשיו ולערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים.
להסיר מהאש, להוסיף את חתיכות הקשיו או את האגוזים ולערבב.
לצקת לתבנית אפייה משומנת ולאפות ב- 180 מעלות צלזיוס במשך מחצית השעה.

תגובות

כתבות דומות

דרך המשי

מאת: אורן רחמני
דרך המשי

מאת: אורן רחמני
בישולחיים

מאת: יעל ארנסט
תזונה ומתכונים לעור בריא

מאת: ורד דינאי